Az oldal használatához jelentkezz be azonosítóddal!

A PopArt kategória szakmai zsűrijének tízes listája

2013. szeptember 02. - 16:45

Lassan összeáll annak a hatvan blognak a listája, amelyek ott lehetnek a Goldenblog idei díjátadóján, és számíthatnak rá, hogy megnyerik a kategóriát, amelyben indultak. Ma a PopArt blokk tíz esélyesét mutatjuk be.

Ezt a kategóriát bírálta a legnagyobb létszámú zsűri: összesen öten vettek részt a shortlist felállításában, név szerint

Szoboszlay Péter grafikus és Kőhalmi Zoltán humorista, a HVG címlap-team tagjai,
Szirmai Gergely, a Goldenblogon tavaly kategóriagyőztes Hollywood Hírügynökség gazdája,
Stiller Ákos, a HVG fotóriportere és
Szabó Éva „Evu”, a Sanyi, a bagoly blog szerzője.

Maga a lista pedig a következőképpen fest (ABC-sorrendben, ugyebár):

Csordás Dániel képregényblogja
Enspire
Fotó-történet
Hogyvolt
Így szerettek ők
Inspired - design utazás művészet.
Műtermek
Pamkutya
Spottr
Whistler mamája

Végül természetesen néhány szó is esik a kiemelt blogokról. A zsűrit Szoboszlay Péter és Stiller Ákos képviselik.

Csordás Dániel képregényblogja
Minden nap egy mese... hétköznapi események, kozmikus összefüggések, igazi Pop-Art napló egy zseniális grafikus nem csak rajzolni tudó tollából. (Szoboszlay Péter)

Enspire
Kirándulás a vizuális gyönyör világába a tipográfia, grafika, fotó és animáció megállóin keresztül. Mély víz nem csak úszóknak, inspirációs kút szomjas szemeknek. (Stiller Ákos)

Hogyvolt
Soha többé nem kell azt éreznünk, hogy kihagytunk egy sorozatot, vagy kihagytuk a tévézést magát - tévés élménybeszámolók kellő humorral, még több részlettel, mindenről, amit érdemes megnézni, és amit érdemes kihagyni. (Stiller Ákos)

Így szerettek ők
Örökre lekerülhetnek a sablonos íróportrék a tantermek faláról. Nyári Krisztián neve fogalom lett, amint Facebook-Magyarország számára emberközelbe hozta az irodalomtörténetet... respect! (Szoboszlay Péter)

Inspired – design utazás művészet.
Ha nem akarsz lemaradni, és képben szeretnél maradni, hogy a kreatív emberek mi újat eszeltek ki a világon, akkor semmiképpen se hagyd ki ezt a nagyszerű feltöltődést. (Szoboszlay Péter)

Műtermek
Legbelül biztosan sejtetted, hogy bár a médiából száműzték őket a Celebek, de valahol mégiscsak létezni kell egy művésztársadalomnak Magyarországon is. Hát igazad volt, tényleg léteznek és világszínvonalon alkotnak. Hol? A Műtermek.com-on. (Szoboszlay Péter)

Spottr
Történetek az objektíven innen és túl, sőt néha még az objektívről is. Képmozaikok a fotózás világa iránt érdeklődőknek - kis mókusok a képeket is nézegethetik, nagy mókusok a fotók háttértörténetét is megismerhetik. (Stiller Ákos)

Whistler mamája
Whistler anyukája teremőrként dolgozik egy emészthetetlen ízléssel megáldott múzeumban, ahol szabadidejében új értelmet ad a pocsék műtárgyaknak. A késő gótikus az új képregény, a kora klasszicista az új graffiti - tárlatvezetés csak felnőtteknek. (Stiller Ákos)

A hvg.hu hírei
Szenzációs hír érkezett a Fővárosi Állatkertből

Decemberben koalák érkeznek Budapestre. Szerdán az állatkert új lakóit, az óriásvidrákat mutatták be a közönségnek.

Elefánt taposta agyon az elefántmentőt

Az 56 éves állatorvos, az amerikai elefántmenhely alapítója a karámban tett rutinkörútján elesett, beütötte a fejét, és a menhelyen tartott két elefánt egyike minden támadó szándék nélkül rálépett a mellkasára, a férfi halálát okozva.

Másfél kilós pöfeteg termett Helesfán

Egy 27 centiméter átmérőjű és egy kisebb, kézilabda méretű gombát talált egy mezőgazdasági munkás Helesfán. Már tudják, mihez kezdenek az óriáspöfetegekkel – írja a bama.hu.

További hírek a -n »
A HVG csoport oldalai
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2244

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.