Az oldal használatához jelentkezz be azonosítóddal!

A zsűri tíz kedvenc blogja a Biznisz kategóriában

2013. szeptember 01. - 14:00

Az első őszi hónapot a Biznisz kategória shortlistjével indítjuk.

Harminc blog szerzői már tudják, hogy szűk két hét múlva ott lehetnek a Goldenblog díjátadóján, és most még tízen csatlakoznak hozzájuk a Biznisz kategóriából. A listát

Ács Gábor újságíró, műsorvezető, a Millásreggeli házigazdája,
Balogh Csaba, a hvg.hu Tech rovatának vezetője,
Fejes Balázs szoftverfejlesztő, a Podmédia társalapítója,
B. Varga Judit, Azénpénzem.hu főszerkesztője és
Bánóczy Zoltán webanalitikai tanácsadó, az Allstars Analytics alapítója

állították össze, a tíz kiemelt blog pedig ABC-sorrendben a következő:


A fotóriporter Völgyi Attila blogja
Buhera
Dotkom
Free music
Iddqd
Kereső Világ
Kiszámoló
Mediq
Startupdate
Webisztán

Végül természetesen indokol is a zsűri.

A fotóriporter Völgyi Attila blogja
Nem kell ahhoz sem fotósnak, sem sajtómunkásnak lenni, hogy rácuppanjunk Völgyi Attila blogjára. Változatos témák az ikerszépségversenytől a hírügynökségi külsős fotósok kirúgásán át szerzői jogi témákig, szinte naponta friss posztok, egyszerre lenyűgőző és profi lenyomata annak, hogy egy szakember mennyire szereti a munkáját. Ha most választanék pályát, lehet, hogy sajtófotósnak mennék. (Ács Gábor)

Buhera
A Buhera 2009-ben kategóriagyőztes lett. Ezt az eredményt azóta nem sikerült elérnie, most viszont annak ellenére is megint versenyben van, hogy nem csak IT-blogokra lehet szavazni ebben a blokkban – látszik, hogy egy „bitbetyárnak” még a kibővített listában is mindenképpen helye van. A posztok olvasmányosak, érdekesek, a blog nem csak a hackerek figyelmére érdemes. (B. Varga Judit)

Dotkom
"Néha a Dotkomnak is lehet igaza" - írja Somi András, Dr. Justice fn. tmb. ("b", mint blogger"), de általában igaza is van. Évről évre stabilan, jól tervezhetően működteti az IT-ipar nagyteljesítményű, brókervetületű röntgengépét - távolról sem az amatőrök vágyvezérelt sémáit hozva; írásai feszes játékkal készülnek. Senkire sem akar Facebook-részvényt sózni, nem dílere a Google-nek; olyan szakmai gondolkodó, aki büszke a szakmai kételyeire, érzékeny az arcára és immúnis az üzleti bullshitre. (Bánóczy Zoltán)

Free music
Tizennégy éve a Napster felrobbantotta a zeneipart. A tíz éve megjelent iTunes pedig beverte az utolsó szögeket a hagyományos zeneterjesztés koporsójába. A technológiai innováció megállíthatatlan, egymást érik az új zenei szolgáltatások. A köztudottan siralmas magyar vásárlói morál mellett különösen jó, hogy egy hazai blog alapos figyelmet fordít a legális zenei szolgáltatásokra, megmutatja, hogy mik történnek a világban, kedvet csinál a vásárláshoz és az üzleti innovációhoz. A Free Music nem csak kommentál, hanem alaposan elemez, ingyenes, rendszeres fogyasztása ajánlott. (Fejes Balázs)

IDDQD
"Akit az istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek." (Balogh Csaba)

Kereső világ
A Kereső világ az egyre felkapottabb „adatrobbanás” (big data) szárnyán szállhat. Főbb témái a keresők, keresés és szövegbányászat. A posztok inkább csak a szűk szakmai réteget szólítják meg, azt azonban színvonalasan teszik. (B. Varga Judit)

Kiszámoló
Érthetően és olvasmányosan megírt blog személyes pénzügyeinkről, mindenkinek. Ilyenből kéne még nagyon sok. Devizahitelektől unit-linked biztosításokon és aranybefektetéseken át a nyugdíj-előtakarékosságig mindenről őszintén és teljesen korrekten, elfogultságmentesen tájékoztat a szerző, csak az nem elég világos, hogy ha saját előadásai promózására is használja a poszter a blogot, miért nem vállaja nyíltan a kilétét? (Ács Gábor)

MedIQ
A MedIQ blog évek óta remek bizonyítékul szolgál arra, hogy az IT témáknak nemcsak az alaplapok mélylélektanával foglalkozó blogokban van helye, hanem nagyjából minden területen lehet speciálisan az IT-s vonatkozással foglalkozó, érdekes blogot vezetni, ráadásul rendszeres posztolással. Külön dicséretes az, hogy a szerző, legalábbis a nem orvosszakmai nagyközönség szemében a blogja segítségével építette fel saját szerepét a területen. (Balogh Csaba)

Startupdate
A Startupdate egyedi, bátor és egyenes hangvételű blog, ami csak a legnagyobbak sajátja. Világítótorony a hazai startup-szcéna zavaros vizein, megbízható irányjelző jópár hadihajónak álcázott halászteknő között. Dr. Kádas Péter blogja minta a hazai webipar minden apró, szűk szektorának: sok ilyen kontentközpontra lesz ahhoz szükség, hogy nemzetközi ambícióink makroszinten reálisak lehessenek. (Bánóczy Zoltán)

Webisztán
Egyszer filozofikus, máskor teljesen technikai. Hol hazai fókuszú, hol pedig a kitekintő. A Webisztánt olvasni kell, ha tudni akarunk a webes, közösségi színtér főbb történéseiről. Gergő remekül eltalált arányérzékkel nem ír sokat, nincsenek töltelékcikkek, amikor ír, akkor olyan a téma, ami őt és minket is érdekel. Érdekes követni, ahogy mozog a fókusz az iparban, a tartalomszolgáltatástól a közösségin a mobilig, majd vissza, a Webisztán is mindig jó helyre irányítja a figyelmünket. (Fejes Balázs)

A hvg.hu hírei
Szenzációs hír érkezett a Fővárosi Állatkertből

Decemberben koalák érkeznek Budapestre. Szerdán az állatkert új lakóit, az óriásvidrákat mutatták be a közönségnek.

Elefánt taposta agyon az elefántmentőt

Az 56 éves állatorvos, az amerikai elefántmenhely alapítója a karámban tett rutinkörútján elesett, beütötte a fejét, és a menhelyen tartott két elefánt egyike minden támadó szándék nélkül rálépett a mellkasára, a férfi halálát okozva.

Másfél kilós pöfeteg termett Helesfán

Egy 27 centiméter átmérőjű és egy kisebb, kézilabda méretű gombát talált egy mezőgazdasági munkás Helesfán. Már tudják, mihez kezdenek az óriáspöfetegekkel – írja a bama.hu.

További hírek a -n »
A HVG csoport oldalai
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2244

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.