Az oldal használatához jelentkezz be azonosítóddal!

Itt az Életmód kategória shortlistje

2013. augusztus 30. - 16:50

Lássuk, kik voltak a közönség kedvenc kategóriájában a zsűri favoritjai: érkezik az Életmód-shortlist.

A menetrend a szokásos: emlékeztetőül még egyszer bemutatkozik a zsűri, majd jön a tíz kiemelt blog (szigorúan ABC-sorrendben), ezt követően pedig a döntnökök meg is indokolják, hogy miért éppen őket választották a temérdek jelölt közül. Veselkedjünk is neki.

A zsűri tagjai:
 
Balla István, a hvg.hu Élet+Stílus rovatának vezetője. A rovat a kult mellett a divat, design, gasztro, utazás és életmód témákat gyűjti egybe – gyakorlatilag majdnem mindent, ami nem közélet és politika. És persze mindent, amit a Goldenblog Életmód kategóriája lefed.

Gyimesi Zsuzsa, a hvg.hu gasztronómia rovatának szerkesztője. Hosszú évek óta részt vesz a Goldenblog-zsűri munkájában. Tapasztalatai szerint évről évre egyre népszerűbb lett a gasztro-kategória, másrészt egyre több blog feszegette a tematikus határokat, így idén nagy könnyebbség volt, hogy új, összevont Életmód kategória született.

Hozleiter Fanny (Mosolyka), a Kerekesszékkel a világ című blog írója. Önmagáról azt állítja, nem ismeri a lehetetlent. Úgy döntött, hogy az élettől kapott citromból édes limonádét készít... Blogja elnyerte a 2012-es Goldenblogon az Életmód kategória közönségdíját.

A tíz kiválasztott blog:

548 óra New Yorkban
Ágy asztal tv
Falun másképp
Felelős gasztrohős
Fővárosi blog
Kocsmablog
Pöpec post
Szárnyas ízvadász
Travellina
Világutazó

És az indoklások:

548 óra New Yorkban
A blog így ajánlja magát: „kimentünk, megnéztük, beszámolunk”. De ennél sokkal többet ad. Egy multikulturális metropoliszhoz egyszerre életviteli, várostörténeti, gasztronómia kalauz, remek kép-és videóanyagokkal, meghökkentő aspektusokkal, s rendhagyó módon egyszerre képviselve, hogy miért lehet ugyanazt a világot egyszerre szeretni és nem szeretni. (Gyimesi Zsuzsa)

Ágy-asztal-TV
Kópis Benedek a lakberendezés MacGyvere. Otthont teremt a semmiből, színeket a fekete-fehérből. Azt ígéri, hogy lakberendezési tippeket, inspirációkat ad „nőknek, férfiaknak és a közös halmazhoz”. Az ígéret szép szó: a blogot tényleg érdemes bárkinek olvasgatni, aki lakberendezési ötleteket keres. (Hozleiter Fanny)

Falun másképp
A blog telitalálat az új, összevont Életmód-kategóriában. Pedig a manapság már nem kifejezetten trendinek tartott személyes blogokat képviseli. „Egy kult. kreatív kisgyermekes család hétvégéi” - városiak falun, mézes-mázas parasztromantika nélkül, egészséges egyensúlyban élvezve és felmutatva, milyen színes, milyen élhető, élvezhető tud lenni az élet. (Gyimesi Zsuzsa)

Felelős Gasztrohős
Példaértékűnek tartjuk a Felelős Gasztrohőst, amely már tavaly is helyet követelt magának a legjobb tízben, annak dacára, hogy már akkor látszott, jóval több, mint gasztroblog. Ez igazán az életmód kategóriába való. Mostanra rendszeresen jelentkezik posztjaival. Figyelmét semmi el nem kerüli a fenntartható fejlődés jegyében óvandó világunkból, nem ismer tréfát, de nem is szemellenzős. (Gyimesi Zsuzsa)

Fővárosi blog
Budapesten élünk, dolgozunk, mondjuk 2 millióan. Ebből 1 millió 999 ezren és még sok százan fel sem nézünk azokra az épületekre, amelyek mellett nap mint nap elhaladunk, amelyekbe szórakozni, tanulni, dolgozni, kikapcsolódni járunk, nem csodálkozunk rá azokra a terekre, utcákra, amin elhaladunk, amivel elhaladunk. Pedig sok csodát rejt mindez. Tudják ezt a blog készítői, akik tüntetőleg nem tartoznak a fent említett közel kétmilliós halmazba. (Balla István)

Kocsmablog
A Kocsmablog a 21. század ivós lexikonja. Tudd hol, mit, hogyan. A világ kocsmái a sörös korsón keresztül. Imádjuk, amilyen lelkesen csinálják. A blog külön erénye a térképes és az összetett kereső, amiből kiderül többek közt, hol mérik a legolcsóbb sört Budapesten, és az is, hova kell elutaznunk egy korsó Karkonosért. Ha jó helyet keresünk egy csendes, romantikus beszélgetéshez, vagy egy baráti mulatsághoz, válasszuk ki a kocsmablogon! (Hozleiter Fanny)

Pöpec post
Mire jó egy blog? Leginkább, arra, hogy szórakoztasson, informáljon. Nehéz meghatározni, hogy egy olyan blog, amiből megtudhatjuk, hogy létezik (és hogy hogyan működik) az egykezes sörnyitó, a labdaként dobálható kamera, vagy mondjuk, a cipőbe rejthető sátor, melyik funkciónak tesz eleget. A Pöpec blog szórakoztat és informál az ilyesmi őrületekről, s teszi ezt kifejezetten trendi külalakkal, kezelhetőséggel. (Balla István)

Szárnyas ízvadász
A blog gazdájának, Zének a gasztronómia és a siklóernyőzés nemcsak hobbija, de szenvedélye is. Nagy felkészültséggel – magabiztossággal – „repül lenn és fenn”, vagyis igen jó témaérzékenységgel, élvezetes stílusban, gazdag kép-és videoanyaggal tálalja szenvedélyeinek cseppet sem titokzatos, ám annál izgalmasabb tárgyait. (Gyimesi Zsuzsa)

Travellina
A Travellina bloggal a kanapénkon ülve ismerjük meg a világot úgy, hogy közben olyan, mintha mi is utaznánk. Kalandos, színes, szórakoztató, hasznos. A tálalás tökéletes. Beszippantanak a történetek, látnivalók, érdekességek. (Hozleiter Fanny)

Világutazó
Gyönyőrű képeivel, videóival és leírásaival képzeletben bebarangolhatjuk a világ minden táját. Ötleteket ad utazásokhoz, ámulatba ejt az érdekességeket bemutató posztjaival, informál a különböző országokkal kapcsolatos tudnivalókról. Modern világatlasz és tourist guide egyben. (Balla István)

A hvg.hu hírei
Szenzációs hír érkezett a Fővárosi Állatkertből

Decemberben koalák érkeznek Budapestre. Szerdán az állatkert új lakóit, az óriásvidrákat mutatták be a közönségnek.

Elefánt taposta agyon az elefántmentőt

Az 56 éves állatorvos, az amerikai elefántmenhely alapítója a karámban tett rutinkörútján elesett, beütötte a fejét, és a menhelyen tartott két elefánt egyike minden támadó szándék nélkül rálépett a mellkasára, a férfi halálát okozva.

Másfél kilós pöfeteg termett Helesfán

Egy 27 centiméter átmérőjű és egy kisebb, kézilabda méretű gombát talált egy mezőgazdasági munkás Helesfán. Már tudják, mihez kezdenek az óriáspöfetegekkel – írja a bama.hu.

További hírek a -n »
A HVG csoport oldalai
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2244

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.