Az oldal használatához jelentkezz be azonosítóddal!

Meghoztuk az Ego kategória shortlistjét is

2013. szeptember 03. - 15:00

Elértünk a névsor végére: felsorakozik az ötven eddigi kiemelt mellé az Ego kategória zsűrijének tíz kedvence is.

A poszt végétől tehát el lehet kezdeni a visszaszámlálást a jövő csütörtöki díjátadóig, ahol kiderül, hogy melyik kategóriát ki nyerte – közben pedig érdemes lesz visszajárni ide a goldenblog.hu-ra is, mert a záróeseményig hátralévő napokban folytatjuk az eredményhirdetést a különdíjasok bemutatásával. Na de ne szaladjunk ennyire előre, hiszen itt van még nekünk az Ego kategória shortlistje, amelyet

Szabó Szabolcs, a HVG online termékeinek fejlesztéséért felelő projektmenedzser és a Goldenblog-stáb tagja,
Bihari Viktória, a Tékasztorik blog és a Rádiókabaré szerzője, kezdő női standupos, a 2012-es Goldenblog kategóriagyőztese,
Steiner Kristóf író, újságíró, műsorvezető, a Gumimatrac a Gangeszen, a Lélekbonbon és a Hajónaplók című kötetek szerzője, a Dívány.hu, a Marie Claire és a Pesti Est munkatársa, valamint
Simon Tamás, az alfimacsek.blog.hu (korábban alfimacsek.freeblog.hu) írója, a Vérmacska című könyvek szerzője

állítottak össze. Tessék megtekinteni:
 

Dvorszky határőr
Ébresztő Dizzy!
Frankpeti
Habospite
Kulka János rajongói klub
Muszájdzseki
Nem ebben állapodtunk meg!
Papírhajó
Polihisztor
Tápoldat művi(l)ághoz

A zsűritagok pedig zárásul nyilatkoznak is róla, hogy miért éppen ezekre a blogokra esett a választásuk.

Dvorszky határőr
Sosem voltam katona, kifejezetten kerestem a kiskapukat, hogy megússzam. A blogot olvasva ez életem egyik legnagyobb baklövése… Dvorszky határőr, kérem, sose szereljen le, mert ezt még másfél év után sem fogjuk unni! (Szabó Szabolcs)

Ébresztő, Dizzy!
Egy érdekes és izgalmas női blog, olyan témáról, ami mindenkit foglalkoztat. Helyzetek és gyakorlatok, együtt és külön megélt pillanatok, problémák, fent és lent. Izgalmas, olvasmányos, lebilincselő. (Bihari Viktória)

Frankpeti
Frank Peti blogja tökéletes forgatókönyv-alap lenne egy sok díjas fesztiválkedvenc független film számára. A szerző első olvasatra egy magyar családapa, aki Izraelben él, és egy élelmiszeripari üzemben dolgozik. Aztán kiderül róla, hogy számára ez a tradicionális közeg valójában egyfajta felnőtt játszótér: random beszélgetéseket, felbukkanó érzéseket, hétköznapi sztorikat villant meg a gyár életéből, meg úgy általában arról, milyen is Izraelben élni manapság. Úgy vicces, hogy sosem vicceskedik, és úgy mély, hogy nem próbál komolykodni. Csak elmondja, amit gondol. Egyszerűen, érthetően, tisztán. Frankpetisen. (Steiner Kristóf)

Habospite
Filozofikus, elgondolkodtató, szép, mély. Rövid mondatok, szerelem, fájdalom, élet. A hangulatot fokozzák a képek is, van lendület, ritmus, tartalom. Egy nő, ahogy ő van, és ahogy lát. Nagyon tetszik. (Bihari Viktória)

Kulka János rajongói klub
Kulka János megérdemli, hogy fanklubja legyen, ez tiszta sor. Na de ilyen?! Végy egy képet, amin egy kopasz színész látható (tökmindegy melyik, mert mindenki Kulka János), és találj ki hozzá minél nagyobb állatságot, és kész a Kulka János Fan Klub. Ennél nem is kell több, bonyolultabb. Remek, oszt' annyi. (Simon Tamás)

Muszájdzseki
Félelmetes vagy, kedves eGo, cseppet sem beszari, és pont ezek miatt lettél a titkos favoritom! Azt írod, "...ez egy ponyva, egy marokkézikönyv, egy dilettáns enciklopédia, ami telis-tele van variációkkal zsebflekizés tételre. Mint egy kiadós zsebszmötyis zsebhokizás a szabadban, a természet lágy ölére, puritán mozdulatokkal ékesítve a gyönyör lassú beteljesülését, mind a 365 lapon – minden napra egy egykezes körmenet."... Már amennyiben könyv lenne. De miért is ne lehetne könyv?! Kötelező olvasmány! (Szabó Szabolcs)

Nem ebben állapodtunk meg
A blog, amiért újra elkezdtem blogot olvasni. Azt hiszem, hogy ez mindent elmond. Néha önmaga, néha aktuális, néha nyers, de mindvégig intelligens, művelt és pofátlanul őszinte, pont olyan, amire mindenkinek szüksége van. Ha nincs, akkor is, csak még nem tud róla. (Simon Tamás)

Papírhajó
Érdekes és kényes témák: homoszexualitás, közélet, politika. Néhol hosszabb, néhol rövidebb cikkek, megmondás, vélemény, érzések. Van, ahol sima beszámoló, hogyan telt a nap, van, ahol irodalmi magaslatokba csapnak a hullámok és indulatos, feszült, kíváncsi. Pride, nyaralás, miegymás egy srác szemszögéből. (Steiner Kristóf)

A hvg.hu hírei
Szenzációs hír érkezett a Fővárosi Állatkertből

Decemberben koalák érkeznek Budapestre. Szerdán az állatkert új lakóit, az óriásvidrákat mutatták be a közönségnek.

Elefánt taposta agyon az elefántmentőt

Az 56 éves állatorvos, az amerikai elefántmenhely alapítója a karámban tett rutinkörútján elesett, beütötte a fejét, és a menhelyen tartott két elefánt egyike minden támadó szándék nélkül rálépett a mellkasára, a férfi halálát okozva.

Másfél kilós pöfeteg termett Helesfán

Egy 27 centiméter átmérőjű és egy kisebb, kézilabda méretű gombát talált egy mezőgazdasági munkás Helesfán. Már tudják, mihez kezdenek az óriáspöfetegekkel – írja a bama.hu.

További hírek a -n »
A HVG csoport oldalai
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2244

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.