Az oldal használatához jelentkezz be azonosítóddal!

"Üssön, fájjon" - még néhány gondolat a PopArt-zsűritől

2013. augusztus 08. - 14:24

Nemcsak ti szavaztok nagy erőkkel ezekben a napokban és hetekben: a Goldenblog szakmai zsűrijei is válogatnak már a jelölt blogok között.

A PopArt kategória öttagú csapata például egyenesen könyékig turkál a versenyzők között, olyan sokan indultak, de az egyik ítéletmondónak, a Hollywood Hírügynökség blogot vezető Szirmai Gergőnek azért akadt néhány perce arra is, hogy válaszoljon a kérdéseinkre.

Az egyik szomszédos kategória zsűrije azt mondta, a látvány náluk nem lesz elsődleges szempont, főleg a tartalommal szemben. Mi a helyzet ezen a téren a PopArtban?

Nem tudom elképzelni, hogy az (internetes) tartalomgyártásban ne a tartalom legyen a központban. A látvány a professzionalizmus egy eleme lehet, a tartalom meg az egész munka alapköve.

Ettől függetlenül ez az a kategória, amelyikben a legnagyobb a valószínűsége, hogy tisztán vizuális és inkább szövegorientált tartalmak is versenyeznek majd egymással. Könnyít vagy nehezít ez a zsűri dolgán?

Zsűrije válogatja, merem feltételezni. Én tisztelem-becsülöm a látványt, de ha nincs mögötte mélység és élesség, ha nem ad, csak elkápráztat, nálam nem nyerő.

Ha muszáj választani: egy bekezdésnyi humoros szöveg, vagy egy vicces animgif?

Szöveg. Mindenképp. Zabálom az új műfajokat, de a fent említett példa keretei még jóval szűkösebbek, mint a kétségkívül öregedő, de dicső múltra és megfélemlítő kelléktárra visszatekintő szövegnek.

Finom elegancia, vagy ütős, arcbamászó stílus?

Üssön. Fájjon. Dörzsöljem a helyét napokig.

Ha ketté kell szedni: pop vagy art?

Nem kell kettészedni. Arra kell figyelni, hogy a Popart jó art legyen.

A hvg.hu hírei
Szenzációs hír érkezett a Fővárosi Állatkertből

Decemberben koalák érkeznek Budapestre. Szerdán az állatkert új lakóit, az óriásvidrákat mutatták be a közönségnek.

Elefánt taposta agyon az elefántmentőt

Az 56 éves állatorvos, az amerikai elefántmenhely alapítója a karámban tett rutinkörútján elesett, beütötte a fejét, és a menhelyen tartott két elefánt egyike minden támadó szándék nélkül rálépett a mellkasára, a férfi halálát okozva.

Másfél kilós pöfeteg termett Helesfán

Egy 27 centiméter átmérőjű és egy kisebb, kézilabda méretű gombát talált egy mezőgazdasági munkás Helesfán. Már tudják, mihez kezdenek az óriáspöfetegekkel – írja a bama.hu.

További hírek a -n »
A HVG csoport oldalai
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2244

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.