Az oldal használatához jelentkezz be azonosítóddal!

Villáminterjú az Életmód kategória zsűrielnökével

2013. július 30. - 14:56

Ahogyan ígértük, nem hagyja szó nélkül villámkérdéseinket az Életmód kategória zsűrijének vezetője sem: Balla István, a hvg.hu Élet+Stílus rovatvezetője is megosztja velünk néhány gondolatát az idei Goldenblog kapcsán.

Az Életmód magasan a legnépszerűbb kategória az idei Goldenblogon. Könnyebb vagy nehezebb lesz ilyen sok jelölt közül válogatni?

A tágabb értelemben vett életmóddal kapcsolatos blogok mindig is nagyon népszerűek voltak, ez mindenütt így van a világon. Szerencsés, hogy idén kitágították a szervezők a kereteket, és nem kell besorolni szűk tematikus kategóriákba (gasztro, utazás stb.) a sokszor több témát is átfogó bejegyzéseket. Nagyon örülünk annak, hogy rengeteg pályázat érkezett az Életmód kategóriába. Ez egyrészt mutatja, hogy a Goldenblog ismert és elismert kezdeményezés, sokan gondolják úgy, hogy érdemes megmérettetni ezúton is a blogjukat. Másrészt – bár a zsűrinek nyilván nagyobb munka mindet áttanulmányozni – a sok pályázó között nagyobb eséllyel bukkanhat fel igazán jó oldal.

Lesznek az elbírálásnak általános szempontjai egy ilyen színes mezőny mellett?

Nem tervezünk általános bírálati szempontsort. Azokat a bolgokat fogjuk - először külön-külön zsűritagonként, majd együtt is - értékelni, amik újszerűek, érdekesek, valamiben többet nyújtanak, mint a többiek. Lehet egy általános, sokszor megénekelt témáról is ötletesen, humorosan, érdekesen írni, fotózni, vagy videót, animációt  készíteni, de lehet maga a téma is különleges, amit már csak valahogy tálalni kell az olvasóknak.

Nagy figyelem irányul ezekre a blogokra. Mikor csinálják jól a szerzők: ha diktálni próbálják az ízlést, vagy ha a közönség igényeit igyekeznek kiszolgálni?

Nem szerencsés különválasztani a közönség igényeit és az ízlésdiktálást (bár a diktálás nem jó kifejezés, inkább: formálás). A közönség igényeit mindig figyelembe kell venni, azonban szerintem az olvasók is vágynak rá, hogy újszerű tartalmakat, újszerű csomagolást kapjanak. Persze vannak olyan témák, amikre egyszerűen nem vevők nagy számban az emberek. Mellesleg viszont a blogszféra többek között arra is kiváló, hogy a legmarginálisabb témában is megtalálják egymást az aziránt érdeklődők.

A hvg.hu hírei
Szenzációs hír érkezett a Fővárosi Állatkertből

Decemberben koalák érkeznek Budapestre. Szerdán az állatkert új lakóit, az óriásvidrákat mutatták be a közönségnek.

Elefánt taposta agyon az elefántmentőt

Az 56 éves állatorvos, az amerikai elefántmenhely alapítója a karámban tett rutinkörútján elesett, beütötte a fejét, és a menhelyen tartott két elefánt egyike minden támadó szándék nélkül rálépett a mellkasára, a férfi halálát okozva.

Másfél kilós pöfeteg termett Helesfán

Egy 27 centiméter átmérőjű és egy kisebb, kézilabda méretű gombát talált egy mezőgazdasági munkás Helesfán. Már tudják, mihez kezdenek az óriáspöfetegekkel – írja a bama.hu.

További hírek a -n »
A HVG csoport oldalai
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2244

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.