Az oldal használatához jelentkezz be azonosítóddal!

Felsorakozott az Életmód kategória zsűrije is

2013. július 23. - 21:05

Bár a nevezés lezárult, és a Goldenblog stábja pillanatnyilag ki sem látszik a munkából, hogy jövő hétre meglegyen a végleges mezőny, itt a goldenblog.hu-n nem áll meg az élet: folytatjuk az ismerkedést a szakmai zsűrikkel.

A Biznisz és az Ego után ma az Életmód kategóira döntnökei mutatkoznak be, akiknek rengeteg feladatuk lesz, ugyanis ide érkezett magasan a legtöbb nevezés.

Az izzasztó munkát Balla István vezeti majd, aki a hvg.hu Élet+Stílus rovatának vezetője, két partnere pedig egy állandó munkatársa és egy tavalyi Goldenblog-nyertes, név szerint

Gyimesi Zsuzsa, a hvg.hu Gasztro rovatának vezetője és

Hozleiter Fanny, a Mosolyka – Kerekesszékkel a világ című blog szerzője lesz.

A zsűrielnök jelenleg épp szabadságon van, ezért kérdéseinkre később válaszol, Gyimesi Zsuzsát viszont már most elkaptuk egy villáminterjúra.

Az Életmód magasan a legnépszerűbb kategória az idei Goldenblogon. Könnyebb vagy nehezebb lesz ilyen sok jelölt közül válogatni?

A döntés könnyebb, ha nagyobb a merítés. Egyébként már a korábbi Gasztro kategóriában sem volt gondunk azzal soha, hogy nem tudtunk miből válogatni, hiszen évről-évre nagyon sokan neveztek. Azt viszont mindig sajnáltam, ha olyan blog került át más kategóriába, ami gasztronómiai szempontból is nagyon jó volt, vagy éppen fordítva: egy nagyon jó gasztronómiai blog egyúttal szélesebb körhöz is szólt, de „beszorult”.

Nagy figyelem irányul ezekre a blogokra. Mikor csinálják jól a szerzők: ha diktálni próbálják az ízlést, vagy ha a közönség igényeit igyekeznek kiszolgálni?

Ma már nem az a jó gasztroblog, amelyik csak a napi főzőcskézésről szól, vagy szimplán egy recepttár. A jó blog – és ez már nem is csak a gasztro-mezőnyre vonatkozik – egyfajta életmódot, komplex értékrendszert, szemléletet tükröz. Nem diktál, hanem formál, és nem kiszolgál, hanem lehetőségeket mutat fel, kiegészít, és így alakít át (vagy teremt) egy közösséget.

A hvg.hu hírei
Szenzációs hír érkezett a Fővárosi Állatkertből

Decemberben koalák érkeznek Budapestre. Szerdán az állatkert új lakóit, az óriásvidrákat mutatták be a közönségnek.

Elefánt taposta agyon az elefántmentőt

Az 56 éves állatorvos, az amerikai elefántmenhely alapítója a karámban tett rutinkörútján elesett, beütötte a fejét, és a menhelyen tartott két elefánt egyike minden támadó szándék nélkül rálépett a mellkasára, a férfi halálát okozva.

Másfél kilós pöfeteg termett Helesfán

Egy 27 centiméter átmérőjű és egy kisebb, kézilabda méretű gombát talált egy mezőgazdasági munkás Helesfán. Már tudják, mihez kezdenek az óriáspöfetegekkel – írja a bama.hu.

További hírek a -n »
A HVG csoport oldalai
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2244

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.