Az oldal használatához jelentkezz be azonosítóddal!

Senki többet - lezárult a nevezés

2013. július 22. - 15:30

Tegnap éjfélkor befejeződött a 2013-as Goldenblog nevezési időszaka. A következő napokban feldolgozzuk a jelöléseket, majd három egész napra (július 29-31) meghirdetjük a blogokat kategóriánként egy kis utólagos pakolgatásra, aztán pedig indulhat is a szavazás.

Egy héttel ezelőtt, valamivel több mint 750 nevezésnél az volt a kérdés, hogy meghaladja-e a határidőre a jelölések száma az ezret. Ez végül megtörtént: a számláló 1200 felett állt meg, ami azt jelzi, hogy a Goldenblog népszerűsége nem csökkent, hiszen tavaly is körülbelül ugyanennyi versenyző került be a játékba. A tényleges mezőny ennél persze valamivel kisebb lesz, hiszen az előírásoknak nem megfelelő blogok és a többszörös nevezések kiesnek, de az biztos, hogy így is minden kategóriában sok induló közül lehet majd válogatni.

Az Életmód kategória és a Facebook tarolt

Ahogy az már menet közben is látszott, a megújult kategóriák közül az Életmód a legnépszerűbb – ide érkezett az összes nevezés több mint egyharmada, ami egyben rekordmennyiséget is jelent a Goldenblog történetében –, a második pedig a Popart, ahova a jelöltek közel egyötöde került. Bár egy előzés majdnem történt, a sorrend végül a másik négy kategóriánál sem változott a menet közben bemutatotthoz képest – a harmadik legtöbb nevezés a Biznisz kategóriába jött, amelyet az utolsó napokban hajszál híján utolért az Ego, majd a Közélet és végül a Civil kategória következik. Tehát a "népszerűséget"  tekintve, így álltak meg vasárnap éjfélkor a kategóriák.

1. Életmód
2. Popart
3. Biznisz
4. Ego
5. Közélet
6. Civil

A kategóriarendszer átalakulása mellett a másik, látványos eredményt hozó változás az, hogy az idei Goldenblogra már nemcsak hagyományos blogokat lehetett nevezni, hanem a közösségi média szinte minden, blogolásra alkalmas felületét, azaz Facebook-oldalakat, YouTube-csatornákat, valamint Tumblr-, Google Plus- és Pinterest-profilokat is. Noha az uralmat nem vették át a versenyben ezek a formátumok, bemutatkozásuk mindenképpen erősnek mondható, ugyanis az összes nevezés mintegy 12 százaléka nem a tradicionális blogok közül került ki.

Hogy mi volt a legnépszerűbb platform, az persze nem okoz meglepetést: a nevezett új felületek kétharmada, és így az összes jelölt nyolc százaléka Facebook-oldal. A maradékot nagyrészt a YouTube-csatornák és a Tumblr-profilok teszik ki, körülbelül másfél-másfél százalékkal, míg a többiek együtt még egy százalékot hasítanak ki az összes nevezésből, és fontos kiemelni, hogy ha csak egy-két indulóval is, de minden lehetséges platform képviselteti magát. A győzelemre pedig természetesen mindenkinek ugyanakkora esélye van, függetlenül attól, hogy milyen formában blogol.

Hogyan tovább?

Az eredményhirdetésig azonban még sok minden történik. A következő egy hétben a szervezők feldolgozzák a nevezéseket, kiszűrik a versenyszabályzatba ütköző blogokat és a többszörös jelöléseket, majd átvizsgálják a kategóriabesorolásokat is, és ha szükséges, másik csoportba helyezik át a versenyzőket. Ítéletük azonban nem végleges: július 29-e és 31-e között az összes induló blog neve felkerül kategóriánként ide, a goldenblog.hu-ra, és lehetőség nyílik egyeztetni vagy akár módosítást kérni.

Ezt követően, augusztus 1-jén 0 órakor megkezdődik a szavazás, és munkához látnak a szakmai zsűrik is (akiknek a bemutatása ezen a héten természetesen folytatódik). A voksolás augusztus 22-én éjfélig tart, 23-ától pedig elindul az eredményhirdetés: először a közönségdíjasok neve derül ki, majd kategóriánként azé a tíz blogé, amelyeket a szakmai zsűri a legjobbnak tart – végül pedig szeptember 12-én, a díjátadón azt is megtudja mindenki, hogy kik lettek a legjobbak, és kik kapják a különdíjakat.

Köszönjük a részvételt mindenkinek, aki nevezett, természetesen a továbbiakban is számítunk az aktivitásra!

A hvg.hu hírei
Szenzációs hír érkezett a Fővárosi Állatkertből

Decemberben koalák érkeznek Budapestre. Szerdán az állatkert új lakóit, az óriásvidrákat mutatták be a közönségnek.

Elefánt taposta agyon az elefántmentőt

Az 56 éves állatorvos, az amerikai elefántmenhely alapítója a karámban tett rutinkörútján elesett, beütötte a fejét, és a menhelyen tartott két elefánt egyike minden támadó szándék nélkül rálépett a mellkasára, a férfi halálát okozva.

Másfél kilós pöfeteg termett Helesfán

Egy 27 centiméter átmérőjű és egy kisebb, kézilabda méretű gombát talált egy mezőgazdasági munkás Helesfán. Már tudják, mihez kezdenek az óriáspöfetegekkel – írja a bama.hu.

További hírek a -n »
A HVG csoport oldalai
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2244

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.