Az oldal használatához jelentkezz be azonosítóddal!

Bemutatjuk a Biznisz kategória zsűrijét

2013. július 18. - 10:30

A nevezési időszak már a célegyenesbe ért, hamarosan összeáll a mezőny, és elindul a szavazás, egyúttal pedig megkezdi a munkát a zsűri is – itt az ideje tehát, hogy bemutassuk, szakmai oldalról kik döntenek a nyertesekről. Elsőként ismerkedjünk meg a Biznisz kategória ítészeivel.

A zsűri elnöke Ács Gábor lesz, aki dolgozott már a hvg.hu-nál és Figyelőnél, írt könyvet a fapados repülők piacáról, de a legtöbben mégis valószínűleg a rádióból, a Millásreggeli című pénzügyi műsorokból ismerik. A Jazzy-n futó „gazdasági Muppet Show” munkatársához pedig még négyen csatlakoznak a Goldenblognál:

Balogh Csaba, a hvg.hu Tech rovatának vezetője, aki maga is blogger;

Fejes Balázs szoftverfejlesztő, a Podmédia társalapítója;

B. Varga Judit, aki közgazdászból lett pénzügyi szakújságíró, és jelenleg Azénpénzem.hu főszerkesztője; valamint

Bánóczy Zoltán webanalitikai tanácsadó, a Google Analytics első magyar minősített partnere, az Allstars Analytics alapítója.

És hogy mit lehet várni tőlük? Erről az elnököt, Ács Gábort és B. Varga Juditot kérdeztük.

Ha nem a Goldenblognak zsűrizel, hogyan bukkansz új kedvenc blogokra?

B. Varga Judit: Gyűjtőportálokon keresztül, facebookos ajánlásokból, ismerősök megosztásaiból.

Ács Gábor: Figyelem az Indexet, az Index 2-t, a hvg.hu-t, az Origót, a Postr-t, a Hírkeresőt, illetve e-mailben és Facebookon is folyamatosan kapom a megosztásokat, javaslatokat.

Mi számít inkább egy blognál: a jól megírt szöveg, a kreatív tartalom vagy a dizájn?

ÁG: Mindegyik lényeges, de én a tartalmat és a jó stílust tartom alapvető fontosságúnak. A dizájn ennél a kategóriánál kevésbé számít, de ettől még persze fontos az áttekinthetőség, a szellősség és a jó ábrák használata is. A csicsa nem dob fel, de egy grafikon, egy infografika, vagy akár egy poénos fotómontázs sokat nyomhat a latban.

BVJ: A dizájn kevésbé, inkább a tartalom. Nagyon gyakori hiba a blogoknál a túlírtság, úgyhogy szívesebben olvasok olyan szerzőket, akik kicsit szikárabban fogják meg a dolgokat.

Mivel lehet meglepetést okozni a Biznisz kategóriában 2013-ban?

BVJ: Markáns gondolatokkal, újszerű látásmóddal, esetenként pedig exkluzív információkkal. Ez utóbbi persze ritka, de azért előfordul.

ÁG: Erre én is kíváncsi vagyok. Leginkább talán az egyéni meglátásokkal, véleményekkel, trendmegállapításokkal vagy akár trendjóslatokkal lehet meglepetést okozni és kiemelkedni. Én annak örülnék, ha feltűnne egy-két olyan véleményvezér vagy megmondóember, akinek a saját nevét is megjegyeznénk, nemcsak a blogét, ahova ír.

A hvg.hu hírei
Szenzációs hír érkezett a Fővárosi Állatkertből

Decemberben koalák érkeznek Budapestre. Szerdán az állatkert új lakóit, az óriásvidrákat mutatták be a közönségnek.

Elefánt taposta agyon az elefántmentőt

Az 56 éves állatorvos, az amerikai elefántmenhely alapítója a karámban tett rutinkörútján elesett, beütötte a fejét, és a menhelyen tartott két elefánt egyike minden támadó szándék nélkül rálépett a mellkasára, a férfi halálát okozva.

Másfél kilós pöfeteg termett Helesfán

Egy 27 centiméter átmérőjű és egy kisebb, kézilabda méretű gombát talált egy mezőgazdasági munkás Helesfán. Már tudják, mihez kezdenek az óriáspöfetegekkel – írja a bama.hu.

További hírek a -n »
A HVG csoport oldalai
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2244

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.