Az oldal használatához jelentkezz be azonosítóddal!

Uzsonna mellé: blogvilág számokban

2013. július 03. - 15:15

A bloggerek világa bizonyos szempontból hálás, bizonyos szempontból pedig kimondottan hálátlan terepe a statisztikának, hiszen a szerzők szem előtt vannak, viszont ha úgy akarják, anonimitásba is burkolózhatnak. Adatok mindenesetre akadnak, és ha készpénznek nem is kell venni őket, érdekességként mindenképpen megállják a helyüket, úgyhogy össze is válogattunk belőlük párat.

Van közönség

Egy 2011-es összefoglaló szerint az internetezők 77 százaléka olvas blogokat.

Egyenlőség vagy férfiuralom?

A Sysomos 2010-es, 100 millió releváns blogposztot (!) vizsgáló statisztikája azt mondja, hogy a nemek szempontjából meglehetősen kiegyenlített a bloggertársadalom, ugyanis a nők aránya 50,9, míg a férfiaké 49,1 százalék. A blogging.org 2012-es, 1000 amerikai körében végzett felmérése azonban érdekes módon ellentmond ennek, szerintük ugyanis a bloggerek 60 százaléka férfi, és 40 százaléka nő.

Amerika természetesen mindenkit lenyom

Akárhogy is alakul a nemek aránya, az viszont biztos, hogy a legtöbb blogger az Egyesült Államokban terem: a 2010-es felmérés arra jutott, hogy az országok listáját nem meglepő módon toronymagasan vezeti az USA, ahonnan a bloggerek 29,22 százaléka származik. A második az Egyesült Királyság 6,75 százalékos részesedéssel, a harmadik Japán 4,88 százalékkal.

Leginkább a húszéveseké a világ

a 21-35 éves korosztály blogol, a bloggerek több mint fele (53,3 százalék) ebből a korcsoportból kerül ki. A legritkább nem meglepő módon az 51 év feletti blogger (7,1 százalék), de mi azért kíváncsian várjuk, hogy vajon húsz év múlva is ugyanígy alakulnak-e az arányok.

Az arany középút

Több felmérés is azt mondja, hogy a legtöbben heti 2-3 alkalommal frissítik a blogjukat.

Nagy remények

A 2011-es adatok szerint az emberek 61 százaléka jövedelemkiegészítés céljával kezd blogolni.

…és a szomorú tények

A blogging.org szerint viszont az amerikai bloggerek 81 százaléka soha nem keres 100 dollárt sem a tevékenységével. Ez itt a realitásokkal szembesülő szomorú szmájli helye – bár természetesen lehet törekedni arra is, hogy a maradék 19 százalékba kerüljünk, ahol szép számban vannak olyanok, akiknek a megélhetésüket jelenti a blogolás. Vagy lehet egyszerűen azért is blogolni, mert blogolni jó.

A hvg.hu hírei
Szenzációs hír érkezett a Fővárosi Állatkertből

Decemberben koalák érkeznek Budapestre. Szerdán az állatkert új lakóit, az óriásvidrákat mutatták be a közönségnek.

Elefánt taposta agyon az elefántmentőt

Az 56 éves állatorvos, az amerikai elefántmenhely alapítója a karámban tett rutinkörútján elesett, beütötte a fejét, és a menhelyen tartott két elefánt egyike minden támadó szándék nélkül rálépett a mellkasára, a férfi halálát okozva.

Másfél kilós pöfeteg termett Helesfán

Egy 27 centiméter átmérőjű és egy kisebb, kézilabda méretű gombát talált egy mezőgazdasági munkás Helesfán. Már tudják, mihez kezdenek az óriáspöfetegekkel – írja a bama.hu.

További hírek a -n »
A HVG csoport oldalai
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2244

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.