Az oldal használatához jelentkezz be azonosítóddal!

Magyarázzuk a szlogent és különdíjat is hirdetünk

2013. július 04. - 12:00

„Most mindenki kérdezi: honnan a név? Honnan a név? Honnan a név?” (Belga: Mit parodizálsz)

Most hogy elkezdődtek a nevezések, egy pillanatra még álljunk meg, és ejtsünk néhány szót a Goldenblog idei szlogenjéről. A „Come On, Creatives!” mondat egy kaliforniai nonprofit szervezet, a Creative Commons nevéből származik, amely azt vallja, hogy az újabb és újabb kreatív ötletek egymásra épülnek, és a hagyományos szerzői jogi törvények gátolják az innovációt, ezért igyekszik folyamatosan gyarapítani azoknak az alkotásoknak a számát, amelyeket szabadon felhasználhat és akár tovább is gondolhat, át is alakíthat bárki.

A mi szójátékunk is egy ilyen továbbgondolás eredménye, apropóját pedig az adja, hogy a Creative Commons filozófiája a blogoláshoz is vastagon kapcsolódik, hiszen aki blogol, az kreatív munkát végez, ehhez pedig nyilván merít valahonnan inspirációt, és ideális esetben inspirál vele másokat is, így egy közösségteremtő körforgás részévé válik.

A téma persze messzire mutat – hosszan lehet például arról beszélni, hogy milyen érzés, amikor valaki egy „átvett” alkotással nagyobb sikert arat, mint az, aki az eredetit létrehozta, vagy hogy hol ér véget az inspiráció, és hol kezdődik a lopás. Erről a későbbiekben még esik is majd szó itt a goldenblog.hu-n, de ami ennél is fontosabb: játékot is hirdetünk a „Come On, Creatives!” mottó kapcsán.

A Creative Commons az alkotóknak több különböző lehetőséget is kínál arra, hogy a műveikhez kapcsolódó szerzői jogok egy részéről vagy azok összességéről lemondjanak, ezért mi úgy döntöttünk, hogy a Goldenblog fejlécét díszítő grafikát közkinccsé tesszük, és arra bíztatunk mindenkit, hogy megkötések nélkül, a neki tetsző módon alakítsa tovább, dolgozza át, használja fel vagy forgassa ki, majd a végeredményt ossza meg velünk.

A grafikát innen letölthetitek:

Photoshop

Adobe Illustrator

JPG

Tényleg nincsen határ, építsétek bele a blogotoba, rakjátok rá pólóra vagy csináljatok belőle matricát. Bármit. Aztán a végeredményről kérünk a Goldenblog Facebook oldalára egy szép fotót egészen augusztus 21-ig (ekkor ér véget a szavazás a többi kategóriánál).

A legjobbakat természetesen díjazni fogjuk – hogy mivel, arról később számolunk be, a nyereményekről szóló posztunkban. Az ötletelés viszont máris indulhat!

A hvg.hu hírei
Szenzációs hír érkezett a Fővárosi Állatkertből

Decemberben koalák érkeznek Budapestre. Szerdán az állatkert új lakóit, az óriásvidrákat mutatták be a közönségnek.

Elefánt taposta agyon az elefántmentőt

Az 56 éves állatorvos, az amerikai elefántmenhely alapítója a karámban tett rutinkörútján elesett, beütötte a fejét, és a menhelyen tartott két elefánt egyike minden támadó szándék nélkül rálépett a mellkasára, a férfi halálát okozva.

Másfél kilós pöfeteg termett Helesfán

Egy 27 centiméter átmérőjű és egy kisebb, kézilabda méretű gombát talált egy mezőgazdasági munkás Helesfán. Már tudják, mihez kezdenek az óriáspöfetegekkel – írja a bama.hu.

További hírek a -n »
A HVG csoport oldalai
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2244

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.