Az oldal használatához jelentkezz be azonosítóddal!

Már csak néhány nap és indul a Goldenblog

2013. június 25. - 09:05

Idén is lesz Goldenblog, az eredeti és mindmáig egyetlen nagy hazai blogverseny. Kis ráncfelvarráson átesett ugyan, de a lényeg változatlan: a legjobbakat keressük.

Immáron kilencedik alkalommal jelentkezik a Hvg.hu a hazai bologszféra hagyományos mustrájával

Kezdhetnénk így is, de inkább nem. Július 1-jétől újra Goldenblog, éppen kilencedszer, újra azzal a nemes céllal, hogy megtaláljuk a legjobbakat.

Idén is lesznek újítások a versenyben, az elkövetkező napokban szép sorjában végigveszzük ezeket, hogy mindenkinek tökéletesen érthető legyen az új felállás. Addig is nézzük a legfontosabb változásokat, hogy lássátok: aggodalomra semmi ok, a Goldenblog előnyére változik.

A legfontosabb, hogy a mindig népszerű „Mi is a blog?” kérdésre idén bővebb választ adunk, vagyis szélesebb körből várjuk a nevezéseket. A halmaz a közösségi média irányába szélesedett, így 2013-ban a klasszikus, blogszolgáltatónál vagy blogmotoron vezetett blogok mellett a Facebook-oldalak, a Twitter-, Tumblr-, Google+, Pinterest-profilok és a YouTube-csatornák is indulhatnak.

Átalakul aztán a kategóriák rendszere is: a blogokat a korábbiaknál kevesebb, de jól körülhatárolható kategóriákba lehet nevezni, trófeákkal viszont így is jól el lesz eresztve a mezőny, ugyanis megjelenik a versenyben több különdíj is. A kategóriáknak a szokott módon két győztese lesz, az egyikről a közönség, a másikról a szakmai zsűri dönt, és utóbbi osztja a különdíjakat is, az eseménysorozat pedig természetesen egy díjátadóban kulminál szeptember 12-én.

Végül, de nem utolsó sorban van egy új szlogenünk is. Alaposan kiszíneztük, úgyhogy a fejlécben már nyilván találkozott vele mindenki, de örökítsük meg itt is: „Come On, Creatives!” A Creative Commons nevén tekertünk egyet-kettőt, és röviden annyit hivatott jelezni, hogy kreatív munka lévén a blogolás közösségteremtő tevékenység, hiszen mindenki nyeri valahonnan az inspirációt, de inspirál másokat is azzal, amit csinál. Ennél persze bővebben is lehet a mottóról beszélni, és fogunk is, főleg mivel a Goldenblogon belül külön, erre felfűzött játékot is indítunk.

Ez azonban még a jövő zenéje, úgyhogy ez meg itt legyen a cliffhanger helye – örülünk, hogy újra együtt vagyunk, holnap folytatjuk.

A hvg.hu hírei
Szenzációs hír érkezett a Fővárosi Állatkertből

Decemberben koalák érkeznek Budapestre. Szerdán az állatkert új lakóit, az óriásvidrákat mutatták be a közönségnek.

Elefánt taposta agyon az elefántmentőt

Az 56 éves állatorvos, az amerikai elefántmenhely alapítója a karámban tett rutinkörútján elesett, beütötte a fejét, és a menhelyen tartott két elefánt egyike minden támadó szándék nélkül rálépett a mellkasára, a férfi halálát okozva.

Másfél kilós pöfeteg termett Helesfán

Egy 27 centiméter átmérőjű és egy kisebb, kézilabda méretű gombát talált egy mezőgazdasági munkás Helesfán. Már tudják, mihez kezdenek az óriáspöfetegekkel – írja a bama.hu.

További hírek a -n »
A HVG csoport oldalai
Elérhetőségeink

Telefonszámunk:
+36 1 436 2244

Emailcímünk:
goldenblog@goldenblog.hu

Szerkesztőségeink címe:
1037 Budapest
Montevideo utca 14.